‘Belgische spoorstaking kostte 1,3 miljoen’

‘Belgische spoorstaking kostte 1,3 miljoen’

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor ‘Belgische spoorstaking kostte 1,3 miljoen’

De afgelopen spoorwegstaking in België heeft NMBS ten minste 1,3 miljoen euro gekost, al liggen de werkelijke kosten een veelvoud hoger. Dat hebben de Belgische spoorwegen laten berekenen.

Het gaat alleen om de gederfde inkomsten vanwege kaartjes die niet zijn verkocht. Het gaat daarbij om 1 miljoen euro aan binnenlandse reizen en drie ton aan internationale reizen, zegt directeur Jo Cornu in onder meer De Standaard.

Het is de eerste keer dat NMBS de financiële schade van een spoorwegstaking heeft berekend. Het bedrijf wil hiermee inzichtelijk maken dat een staking NMBS niet verder helpt. “Als ik het bedrijf uit de rode cijfers moet halen, moet het eigen personeel de put niet dieper maken”, aldus Cornu.

De staking legde een groot deel van het Belgische net lam, al staakte slechts een klein deel van het personeel. Dat kwam omdat de stakers onder meer sporen en seinhuizen bezette.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook