Voorlopig geen Intercity Maastricht-Nijmegen

Voorlopig geen Intercity Maastricht-Nijmegen

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Voorlopig geen Intercity Maastricht-Nijmegen

Er komt geen onderzoek naar de mogelijkheden van een Intercity tussen Maastricht en Nijmegen, ook niet nu de Maaslijn geëlektrificeerd wordt.

Dat laten NS en de provincie Limburg weten aan OV-Magazine. De elektrificatie van de lijn is een goede stap, zegt NS – die graag een onderzoek wilde doen – maar voor een serieuze intercitydienst is ook verdubbeling van het spoor tussen Nijmegen en Venlo nodig.

Vorige maand werd definitief besloten om de Maaslijn voor bijna 100 miljoen euro onder de draad te brengen. Maar verdubbeling zit er voorlopig niet in, laat een woordvoerder van de provincie weten: “Dan moet er nog heel wat water door de Maas stromen.” NS heeft nog overwogen om een studie uit te voeren naar eventuele varianten, maar laat dit voorlopig liggen.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook