Belgische spooktrein mag weer passagiers meenemen

Belgische spooktrein mag weer passagiers meenemen

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Belgische spooktrein mag weer passagiers meenemen

Met ingang van de nieuwe dienstregeling komt er in België een eind aan een merkwaardigheid. De laatste stoptrein van Antwerpen naar Mol mag weer over de gehele rit passagiers meenemen. Nu moeten nog alle passagiers er verplicht uit in Herentals.

Dat schrijft het Gazet van Antwerpen. De laatste stoptrein rijdt nu nog met passagiers tot aan Herentals en vervolgens leeg (maar met conducteur) door naar Mol, omdat de trein volgens de NMBS ‘in de dienstregeling is afgeschaft’. Met ingang van het nieuwe spoorplan mogen er toch weer passagiers mee naar Olen, Geel en Mol. Ook keert de eerste stoptrein van Mol naar Antwerpen, die eerder uit de dienstregeling was gehaald, weer terug.

Met het nieuwe spoorplan voert NMBS een aantal wijzigingen door die de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van de dienstregeling moeten verbeteren. Wel heeft reizigersorganisatie TreinTramBus kritiek op het plan. Zo worden veel treinen trager en vertrekken in het vervolg veel laatste treinen al rond tien uur ‘s avonds.

 

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook