9292 geeft nu ook actuele reisinfo

9292 geeft nu ook actuele reisinfo

De reisplanner van 9292 geeft vanaf vanochtend actuele vertrektijden. Concurrent Go About deed dat al vanaf het voorjaar, maar die heeft weer geen mobiele versie.

De actuele vertrektijden zijn een nuttige aanvulling op de anderhalf miljoen reisadviezen die 9292 dagelijks geeft. Alleen de actuele gegevens van GVB in Amsterdam en van de tramlijn Utrecht–IJsselstein/Nieuwegein ontbreken nog. Die data kreeg 9292 pas onlangs binnen en zijn nog onvoldoende getest.

Treinreiziger.nl heeft de nieuwe reisplanner van 9292 vorig week al kunnen testen en maakte een vergelijking met de planners van NS en Go About, winnaar van de vakprijs van Railforum. Belangrijkste bevinding: verstoringen worden niet gemeld in de adviezen van 9292, enkel op een aparte pagina. Ook is de informatie over omleidingen omslachtig bij 9292; bij Go About ontbreekt die info volledig.

De actuele reisplanner van 9292 mag dan nog niet perfect zijn, voordeel is wel dat het hele ov is gedekt is en dat er ook een mobiele versie is. Go About heeft (nog) geen app.

Eén reactie

  1. Thomas Koch
    26 november 2014 om 17:40

    Het is ook niet zo gek dat de omleidingen ontbreken bij GoAbout, deze worden immers door vervoerders exclusief geleverd aan 9292|REISinformatiegroep BV. in een door 9292 gespecificeerd formaat. Er zijn nog meer van dat soort data-monopolies die bestaan, geloven in “Open Data” is bij 9292 voornamelijk voor de bühne.

Lees ook