BYD: elektrische bus verdient zich terug
dossier ZE2025

BYD: elektrische bus verdient zich terug

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor BYD: elektrische bus verdient zich terug

De extra kosten voor de zes elektrische bussen op Schiermonnikoog zijn na zes jaar terugverdiend. Dat zegt de Chinese auto- en busfabrikant BYD.

De energiekosten voor de elektrische bussen op het Waddeneiland zijn volgens BYD 26 procent lager dan voor dieselbussen. Een kilometer elektrisch rijden kost er 85 cent, tegenover 1,10 euro voor rijden op diesel. Daarmee zijn de extra aanschafkosten voor een elektrische bus binnen vijf à zes jaar terugverdiend. Omdat de elektrische bussen minimaal acht jaar meegaan, leveren ze Arriva een aantrekkelijk rendement op, aldus BYD.

De zes bussen, in dienst van Arriva, vervoeren sinds april 2013 bewoners en toeristen op Schiermonnikoog, tevens Nationaal Park. De volledig elektrische bussen hebben inmiddels duizenden kilometers afgelegd.

Een van de zes bussen die op het Waddeneiland rijden, is te zien op BusTech, dat vandaag en morgen wordt gehouden in Rosmalen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook