‘Echt zonder subsidie kan GVB niet’

‘Echt zonder subsidie kan GVB niet’

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor ‘Echt zonder subsidie kan GVB niet’

Voor haar aanstelling als GVB-directeur had Alexandra van Huffelen alleen als reiziger ervaring met het openbaar vervoer. De OV-chipkaart vindt ze een enorme vooruitgang. “Ik ben een blije ov-gebruiker.”

Vrijwel geruisloos trad Alexandra van Huffelen kort voor de zomer aan als nieuwe directeur van het Amsterdamse GVB. Voor GVB een bijzondere ervaring: directeursaanstellingen bij het hoofdstedelijke vervoerbedrijf gingen in het verleden bijna standaard gepaard met veel rumoer. Over de hoogte van het salaris of de problemen om geschikte mensen te vinden. Een makkelijk bedrijf is GVB nog altijd niet. Maar ondanks het plotselinge vertrek van Bart Schmeink kon een opvolger vrij snel worden aangesteld. Dat D66’er Van Huffelen geen enkele ervaring in het ov heeft en in haar laatste functie wethouder in Rotterdam was, baarde geen opzien.

Het Twitter-account van Alexandra van Huffelen staat vol met selfies met lachende conducteurs, bestuurders en andere medewerkers. In het eerste half jaar sinds haar aanstelling heeft Van Huffelen veel tijd gespendeerd aan het kennismaken met de GVB’ers in de organisatie, vooral ook op de werkvloer. “Daar zaten bijzondere ontmoetingen bij. Ons personeelsbestand blijkt enorm gevarieerd. Kunstenaars, architecten, schrijvers, vooral heel veel mensen die erg lang bij dit bedrijf werken – soms al dertig

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook