Rood van R-net rukt op in de Randstad

Rood van R-net rukt op in de Randstad

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Rood van R-net rukt op in de Randstad

Tot 2028 haken steeds meer bussen, trams, treinen en metro’s aan bij R-net. OV-Magazine reisde in de spits tussen Amsterdam en Almere. “Kijk al die auto’s eens vast staan.”

Reizigers drommen samen bij de geblokte stoeprand aan de achterzijde van station Amsterdam Amstel. Rood-grijze bussen van R-net rijden af en aan. Een man die zich met een vouwfiets lijn 322 binnen wurmt krijgt boze blikken. Op deze woensdag in de avondspits haasten forenzen, scholieren en andere reizigers zich om thuis te komen.

In lijn 322 richting Almere Parkwijk hangt een kaartje met de R-netlijnen van Amsterdam Amstel en Amsterdam-Zuidoost richting Almere en Hilversum. De 322, 320, 327 en 328 van Connexxion vormen samen met de buslijnen van EBS en GVB een klein R-netnetwerk. Connexxion rijdt ook R-netlijnen in de regio’s Amstelland-Meerlanden, Gooi en Vechtstreek en Zaanstreek. EBS rijdt R-netlijnen in Waterland. “Het voordeel van R-net is dat we als vervoerders meer samenwerken en gezamenlijke klantcampagnes doen”, zal de concessiemarketeer van Connexxion later zeggen.

Zie ook fotoreportage van Chris Pennarts

Randstadnet_2028Randstadnet 2028, zoals de productformule officieel heet, is een netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer dat zich de komende jaren steeds verder zal uitbreiden (zie kaartje). In 2010 werden de eerste stappen

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook