CAF en Stadler leveren Sprinters aan NS

CAF en Stadler leveren Sprinters aan NS

door in rubriek Sprinters
Reacties uitgeschakeld voor CAF en Stadler leveren Sprinters aan NS

CAF mag definitief 118 nieuwe Sprinters aan NS leveren. Dat heeft NS zojuist bekend gemaakt. Maar ook Stadler levert 60 nieuwe Sprinters om op korte termijn het tekort aan zitplaatsen op te lossen.

De Sprinter Nieuwe Generatie (SNG), zoals de trein van CAF gaat heten, gaat naar verwachting in 2018 rijden op het Nederlandse spoor. Met de order is een half miljard euro gemoeid, aldus NS. Het gaat om treinen van CAF -type Civity. CAF haalde eerder deze week ook al een opdracht binnen voor de Utrechtse Uithoflijn.

Lees ook: BAM bouwt Uithoflijn af, CAF levert trams

Voor een oplossing voor het capaciteitsgebrek op korte termijn, wil NS bij Stadler 60 nieuwe treinen van het type FLIRT bestellen. Volgens de Zwitserse zakenkrant Handelszeitung betaalt NS aan Stadler daarvoor 290 miljoen euro. Deze moeten al in 2016 op het spoor te zien zijn. NS-dochter Abellio bestelde al eerder zes stellen FLIRT voor de exploitatie van Gouda-Alphen aan den Rijn.

Zowel de FLIRTs als de Civity’s worden uitgerust met een rolstoeltoegankelijk toilet. “WiFi in de nieuwe Sprinters is vooralsnog niet voorzien, vanwege de gemiddeld korte reistijd in sprinters van gemiddeld 15 minuten”, aldus een woordvoerder.

Verder maakte NS bekend dat er nog vier partijen in de race zijn voor de levering van de Intercity Next Generation (ICNG). Welke fabrikanten dat zijn, wil NS niet zeggen.

Lees ook: NS start aanbesteding Intercity Next Generation

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook