Contract met Qbuzz twee jaar verlengd

Contract met Qbuzz twee jaar verlengd

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Contract met Qbuzz twee jaar verlengd

Het OV-Bureau Groningen Drenthe bespaart 11 miljoen euro door het contract met Qbuzz twee jaar te verlengen. Daardoor hoeft er tot 2018 niet te worden bezuinigd.

Het contract met Qbuzz loopt nog tot eind 2017. Het OV-bureau verlengt de concessie tot eind 2019 omdat het tevreden is over Qbuzz en een goed ingewerkt busbedrijf wil in de komende jaren waarin Groningen en Assen voor grote werkzaamheden staan in het stationsgebied.

De verlenging van de concessie levert een voordeel op van in totaal zo’n 11 miljoen euro. Hiermee kan het OV-bureau de tekorten opvangen die ontstaan door een teruglopende rijksbijdrage. Tot 2018 hoeft het OV-bureau niet te bezuinigen op het busvervoer, en in 2018 en 2019 blijven mogelijke bezuinigingen tot een minimum beperkt.

Ondanks de lagere concessievergoeding investeert Qbuzz volgend jaar in 50 dieselbussen met een schone Euro-6-motor. En het Q-link-net rondom de stad Groningen krijgt een nieuwe lijn. Dat wordt mogelijk de buslijn van Airport Eelde via P+R Haren naar Groningen waarop nieuwe bussen gaan rijden.

Verder zet Qbuzz in de stad Groningen twee elektrische bussen in en werkt de vervoerder mee aan een onderzoek om waterstofbussen te laten rijden tussen Delfzijl en Groningen.

In overleg met het OV-bureau en de gemeenten gaat Qbuzz ten slotte gebruikers van het gemeentelijk doelgroepenvervoer overhalen om voortaan het ov te nemen.

Het besluit om de concessie met twee jaar te verlengen moet nog worden goedgekeurd door Provinciale Staten van Groningen en Drenthe en de gemeenteraad van Groningen.

Bekijk ook de fotoreportage van begin 2014.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook