Decentrale overheden nemen deel in NDOV
dossier Big data

Decentrale overheden nemen deel in NDOV

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor Decentrale overheden nemen deel in NDOV

De Nationale Databank Openbaar Vervoer (NDOV) is niet langer een zaak van alleen het het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ook de decentrale overheden nemen nu verantwoordelijkheid in de NDOV-coördinatiegroep.

Staatssecretaris Mansveld heeft afgelopen week als laatste van de 20 overheden (het Rijk, de 12 provincies en de 7 stadsregio’s) haar handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst die de grondslag vormen voor de NDOV-activiteiten.

Via de NDOV moeten alle actuele en geplande ov-reisinfo beschikbaar worden gesteld via een nieuw op te zetten NDOV-loket. Voor het beheer van dit loket zijn nog twee partijen in de race: Stichting OpenGeo (OpenOV) en de Reisinformatiegroep (9292). Stefan Hulman, directeur bij 9292 is blij met de samenwerking tussen de verschillende overheden. “Het zou mooi zijn als ook de vervoerders de krachten zouden bundelen, of zouden deelnemen aan deze samenwerking”, aldus Hulman.

Het traject tussen het ministerie en 9292 vertoont intussen steeds meer hobbels. Hulman verloor vorige maand een wob-zaak tegen het ministerie. Na het verlies zei hij te hopen dat hij er met het ministerie uit zou kunnen komen, maar er is nu toch hoger beroep aangetekend. “Ik vind de argumentatie van de rechter vind ik onvoldoende. Die zegt in principe: “Ik ben het niet met u eens, omdat ik het niet met u eens ben”. Dat vind ik wat mager.”

Lees ook: Hulman (9292) verliest wob-zaak tegen ministerie

In eerste instantie mikt Hulman dus op een betere onderbouwing van de afwijzing van zijn wob-verzoek, maar het uiteindelijke doel is dat het verzoek alsnog gegrond wordt verklaard. De gronden van het hoger beroep worden in de komende weken uiteen gezet.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook