Hekken Noord/Zuidlijn weg uit De Pijp

Hekken Noord/Zuidlijn weg uit De Pijp

door in rubriek Amsterdam
Reacties uitgeschakeld voor Hekken Noord/Zuidlijn weg uit De Pijp

Het gewone leven in de Ferdinand Bolstraat neemt weer een aanvang. Na 12 jaar zijn de bouwhekken van de Noord/Zuidlijn weggehaald uit De Pijp.

De aanleg van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn bevindt zich nu in de fase van de afbouw. De afgelopen weken verdwenen de bouwhekken die sinds 2003 het beeld van de Ferdinand Bolstraat bepaalden tussen de Albert Cuypmarkt en de Ceintuurbaan. De bouwterreinen zijn vrijwel verdwenen, behalve waar nog wordt gebouwd aan de toegangen van de metrostations Vijzelgracht en De Pijp.

Bekijk ook de fotoreportage Stations van de Noord/Zuidlijn van Gé Dubbelman

Rode loper-2De Vijzelgracht en de Ferdinand Bolstraat zijn tijdelijk bestraat en ingericht. Begin 2016 start de gemeente met de aanleg van de Rode Loper. In de Ferdinand Bolstraat heeft de gemeente banken laten plaatsen die Stadshout heeft gemaakt van bomen uit het Amstelpark die gekapt moesten worden. Zo krijgen de bomen een goede bestemming in het hart van De Pijp.

De afbouw van station De Pijp onttrekt zich grotendeels aan het zicht. De aanvoer van materialen gebeurt namelijk vooral ondergronds via de tunnels van de Noord/Zuidlijn, om de overlast voor de stad zoveel mogelijk te beperken. Er komt een heuse dienstregeling aan te pas om alle materialen precies op tijd in de verschillende stations te krijgen.

De bouw van de twee metrotoegangen op de hoeken van de Ferdinand Bolstraat met de Ceintuurbaan en de Albert Cuypstraat duurt nog tot juli. De toegangen worden voorzien van onder meer roltrappen, liften, kunst en technische installaties. Aansluitend start een projectontwikkelaar met de bouw van de woongebouwen boven de toegangen.

Bouw toegang station De Pijp

Op de hoek Ceintuurbaan – Ferdinand Bolstraat wordt nog gebouwd aan de toegang van station De Pijp. Foto: Wiebke Wilting.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook