Drie bieders op Zuid-Hollandse eilanden

Drie bieders op Zuid-Hollandse eilanden

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Drie bieders op Zuid-Hollandse eilanden

Connexxion, Arriva en Noot Personenvervoer uit Ede hebben ingeschreven op de aanbesteding van de concessie Hoeksche Waard/Goeree-Overvlakkee. Dat heeft de provincie Zuid-Holland bekendgemaakt.

Op dit moment rijdt Arriva de concessie. Noot is een relatieve nieuwkomer. Het bedrijf schreef eerder al in samenwerking met Regiotaxi De Vallei in op de concessie IJsselmond die in 2013 na drie pogingen werd gewonnen door Connexxion. Verder is het bedrijf vooral actief op het gebied van groeps- en leerlingenvervoer.

Zuid-Holland wil bij de nieuwe concessie kijken naar een verdere uitbreiding van R-net. De rode bussen zijn nu al te zien op de verbinding Dirksland–Middelharnis/Sommelsdijk–Oude Tonge–Rotterdam Zuidplein. Op deze lijn gaan vier waterstofbussen rijden. In de gemeente Goeree-Overflakkee komt daarnaast een pilot ter verbetering van het kleinschalig vraagafhankelijk vervoer.

De concessie moet vanaf 13 december dit jaar ingaan. Eind maart wordt bekend wie de klus mag klaren. De concessie heeft een looptijd van 8 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van 2 jaar. De totale omzet van de concessie bedraagt ongeveer 200 miljoen euro over10 jaar.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook