Meer bouwen voor frequente Sprinter

Meer bouwen voor frequente Sprinter

door in rubriek stations
Reacties uitgeschakeld voor Meer bouwen voor frequente Sprinter

Het doel om minimaal 25.000 woningen te bouwen rond 58 stations in Zuid-Holland kan maar net worden gehaald. Dat staat in de Monitor Stedenbaan 2014 die gisteren is gepresenteerd op de Stedenbaan Conferentie in Dordrecht.

Vóór de crisis bedroeg de planning van het aantal te bouwen woningen nog 40.000. Om de hogere frequentie van de Sprinter Leiden–Den Haag–Rotterdam–Dordrecht niet in gevaar te brengen, mag de woningbouw niet verder teruglopen, waarschuwt de Monitor. Doel van Stedenbaan is meer ov-reizigers in de Zuidvleugel van de Randstad, zodat NS het aantal Sprinters op de Oude Lijn kan verhogen van 4 naar 6 per uur.

Ook het geplande aantal vierkante meters voor nieuwe kantoren is tijdens de crisis geslonken. “Opvallend is dat het aandeel bouwplannen op Stedenbaanlocaties kleiner is geworden ten opzichte van bouwplannen die niet bij hoogwaardig ov liggen: 62 procent nu tegen 81 procent vorig jaar”, staat in de Monitor. “Dit is niet in lijn met de Stedenbaanafspraken.” De provincie Zuid-Holland wil vooral nieuwe kantoren bij grotere stations.

Tussen 2007 en 2012 is het aantal reizigers op de Oude Lijn Hillegom/Sassenheim–Leiden–Den Haag ruim 10 procent gegroeid: van gemiddeld 104.371 naar 115.288 in- en uitstappers per werkdag. Op het traject Den Haag–Rotterdam–Dordrecht

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook