‘Fyra-debacle kan ons ook overkomen’

‘Fyra-debacle kan ons ook overkomen’

door in rubriek Haaglanden
Reacties uitgeschakeld voor ‘Fyra-debacle kan ons ook overkomen’

Volgens Ab van der Touw, CEO bij Siemens Nederland, is het niet ondenkbaar dat Siemens in een vergelijkbare situatie terecht kan komen als AnsaldoBreda destijds met de aflevering van de V250.

Van der Touw deed zijn uitlating in het programma FRITS! op Omroep West. Hij wijt het falen van nieuw materieel vooral aan een gebrekkige testperiode. “Vroeger namen we wat meer de tijd als samenleving om dingen te testen”, zei Van der Touw. “We zijn in een heel jachtige samenleving gekomen. Je moet als je iets compleet vernieuwt een beetje de tijd nemen.”

Siemens is op dit moment voor HTM bezig met de uitrol van 60 Avenio-trams; volgens Van der Touw ‘een van de grootste tramopdrachten voor Siemens in Europa’. Deze tweerichtingstrams vervangen de dertig jaar oude GTL-trams. De levering van deze trams verloopt volgens Van der Touw zonder problemen. Vorig decennium leverde het bedrijf wel Combino-trams aan Amsterdam met constructiefouten.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook