Geef station kwaliteit die het verdient

Geef station kwaliteit die het verdient

door Carl Bieker, Jan Henst en Huibert Verdoold in rubriek stations
Reacties uitgeschakeld voor Geef station kwaliteit die het verdient

De provincie Gelderland werkt al jaren met andere partijen aan de verbetering van stationslocaties. Nadat er extra geld kwam is de samenwerking met onder andere NS en ProRail geïntensiveerd.

Veel stations hebben helaas ook nu nog te weinig voorzieningen. Ze zijn te klein voor het toenemend aantal reizigers, niet comfortabel, niet meer van deze tijd en matig tot slecht bereikbaar. De afgelopen jaren heeft de provincie Gelderland, en voorheen ook Stadsregio Arnhem Nijmegen, in samenwerking met partijen als ProRail, NS Stations en gemeenten op tal van plaatsen een verbetertraject ingezet, zowel op stations aan het hoofdspoor als aan het decentraal spoor. De gedachte is dat een betere deur-tot-deur-reis de regionale economie en bereikbaarheid ten goede komt.

In de recent vastgestelde Omgevingsvisie en daarvan afgeleide OV-Visie en de Lange Termijn SpoorAgenda Oost van de provincie Gelderland heeft de stationsomgeving een prominente plek gekregen. Gelderland wil van het station, als verbindingsschakel tussen stad en regio, een prettige locatie maken voor de reiziger. We benaderen de stationslocatie multidisciplinair. Vanuit onze afdelingen Stad & Regio, Ruimte en Mobiliteit zoeken we de samenwerking met alle betrokkenen.

Bij kleine stations kan vaak met beperkte middelen veel worden bereikt. Tijdens het laatste jaarcongres van Railforum was dan

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook