SummerChallenge voor geïntegreerd ov

SummerChallenge voor geïntegreerd ov

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor SummerChallenge voor geïntegreerd ov

Samen op Reis houdt gedurende drie avonden een SummerChallenge voor 50 jonge professionals. Zij gaan een actieplan opstellen voor beter geïntegreerd ov.

Het openbaar vervoer in Nederland is voor 90 procent goed geïntegreerd, volgens Samen op Reis. Het actieplan dat de jonge professionals gaan samenstellen heeft dus betrekking op de laatste 10 procent. Samen op Reis is een project van de belangrijkste ov-partijen; vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties.

De aanleiding voor de SummerChallenge is het Samen-op-Reis-project in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Daar werken de Arriva, NS en Qbuzz samen om de plooien in de afstemming glad te strijken. Stap voor stap brengen ze meer samenhang in het ov-aanbod, ondanks soms tegengestelde belangen. Dat initiatief biedt volgens Samen op Reis perspectief op betere samenwerking in heel Nederland.

De startbijeenkomst van de SummerChallange, op donderdag 18 juni, en de afsluitende presentatie op 2 juli zijn in Utrecht. Op donderdag 25 juni reizen de jonge professionals naar Assen voor een werkbezoek aan het OV-Bureau Groningen-Drenthe. Tijdens de drie zomeravonden werken de deelnemers hun oplossingen uit. Ze worden hierin begeleid door experts van de betrokken vervoerders, overheden en consumentenorganisaties.

Hans Peters, directeur commercie bij NS Reizigers, neemt de oplossingen op 2 juli namens de initiatiefgroep van Samen op Reis in ontvangst. Juryvoorzitter Jan van Selm (directeur van het OV-Bureau Groningen-Drenthe): “Ik hoop op veel energie. Mijn ervaring is dat geïntegreerd ov, naast een paar quick wins, in veel gevallen een zaak is van lange adem. Daar kunnen we deze gemotiveerde jonge professionals goed bij gebruiken.”

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7UDRxdYIYXY

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook