Ook Arriva komt met loyaliteitsprogramma

Ook Arriva komt met loyaliteitsprogramma

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor Ook Arriva komt met loyaliteitsprogramma

Treinreizigers op de Arriva-lijnen in Groningen en Friesland en op de Vechtdallijnen kunnen vanaf vandaag punten sparen als ze buiten de spits reizen. Via de app MyOV wil de vervoerder zo de reizigers beter spreiden.

TrioDe Groningse gedeputeerde Fleur Gräper (links), André Cnossen van Arriva (midden) en programmadirecteur Beter Benutten Jan-Bert Dijkstra (rechts) gaven vandaag het startschot voor de app. Reizigers kunnen met MyOV (te downloaden in de Apple AppStore of Google Play) punten sparen als ze buiten de spits reizen. Die punten kunnen ze inwisselen voor verschillende producten, uiteenlopend van een kop koffie of een upgrade eerste klas tot een gratis hoofdhuidmassage of 50 procent korting bij toegang tot het Stedelijk Museum Zwolle.

Wat dat betreft heeft de app redelijk veel weg van het OVMiles-programma van de RET, waarbij reizigers punten kunnen sparen die ze inwisselen bij veelal lokale ondernemers. MyOV gaat op een paar punten verder: naast dat MyOV alleen punten geeft voor reizen buiten de spits, is de app ook te gebruiken voor reisadvies op maat en voor geld terugvragen bij vertraging of bij een vergeten check-out, omdat de app gekoppeld is aan een OV-chipkaart.

MyOV draait een jaar als pilot en wordt bij succes verlengd en wellicht ook uitgerold bij andere vervoerders. Het programma komt tot stand dankzij een bijdrage vanuit het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincies Groningen, Fryslân, Drenthe en Overijssel, en Arriva.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook