Regionale toeristenkaart floreert

Regionale toeristenkaart floreert

door in rubriek OV-chipkaart
Reacties uitgeschakeld voor Regionale toeristenkaart floreert

Een voor heel Nederland geldende ov-toeristenpas laat – anders dan de Tweede Kamer wil – nog even op zich wachten. Wel zijn er meer regionale toeristenkaarten in de maak.

Een nationale ov-toeristenpas, een kaart voor een vast bedrag waarmee toeristen gemakkelijk door heel Nederland kunnen reizen. Dat vroeg een Kamermeerderheid begin april aan minister Kamp tijdens een debat over de ‘gastvrijheidseconomie’. Nieuw is het onderwerp niet. In het werkprogramma van het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) voor 2015 staan twee projecten die betrekking hebben op ‘een aantrekkelijk aanbod voor toeristen’. Maar de Kamer vindt dat het te langzaam gaat. VVD-er Erik Ziengs in het FD: “Kamp gaat over de gastvrijheidseconomie, dus moet hij bij Mansveld de druk opvoeren zodat het ook echt gebeurt.”

Die ene nationale toeristenkaart is er nog niet, maar er is wel een groeiend aanbod van regionale ov-toeristenproducten (zie kader). Zuid-Limburg presenteerde bijvoorbeeld vorig jaar de OV-ToerPas. Initiatiefnemer was de gemeente Gulpen-Wittem, die met de kaart vooral hoopt het autoverkeer op de kleine weggetjes van het Heuvelland te beperken. De kaart (9,95 euro), die goed loopt volgens de gemeente, biedt gratis reizen in de daluren op de bussen van Veolia.

Bij deze kaart

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook