Eurostar vervoert recordaantal passagiers

Eurostar vervoert recordaantal passagiers

door in rubriek hoge snelheid
Reacties uitgeschakeld voor Eurostar vervoert recordaantal passagiers

Eurostar heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een recordaantal passagiers vervoerd tussen Groot-Brittannië en het vasteland van Europa: 2,8 miljoen passagiers, een stijging van 3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar ervoor.

In het tweede kwartaal van 2014 vervoerde Eurostar nog 100.000 mensen minder. Ook de omzet steeg: met 1,5 procent naar 232 miljoen pond, hoewel de omzet over het eerste halfjaar achterbleef. Eurostar wijdt dat aan het slechte eerste kwartaal door een brand in de Kanaaltunnel en de terroristische aanslagen in Parijs. Wel steeg het aantal passagiers met 2 procent.

Eurostar zag vooral het aantal zakelijke passagiers toenemen. De verkoop van Business-Premier-tickets steeg met 10 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Ook de nieuwe verbinding naar Marseille doet het goed, aldus Eurostar; tot nu toe zijn er 88.000 tickets verkocht.

Eurostar kondigde aan de komende weken opgefrist materieel de baan op te brengen. De Trans-Manche Super Train is omgedoopt tot e300 en heeft onder meer een nieuw interieur en nieuwe kleurstelling gekregen. Ook is er nu wifi aan boord. Aan het eind van dit jaar moet de e320 op basis van de Siemens Velaro op de baan komen. Deze stellen kunnen 20 procent meer passagiers vervoeren.

Lees ook: Hele Kanaaltunnel heeft nu mobiel bereik

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook