Offertes gevraagd voor regio Eindhoven

Offertes gevraagd voor regio Eindhoven

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Offertes gevraagd voor regio Eindhoven

De provincie Noord-Brabant vraagt vervoerders een offerte in te dienen voor het ov in Zuidoost-Brabant. Voor het kernnet is jaarlijks 21 miljoen euro beschikbaar.

Gedeputeerde Staten hebben gisteren de eisen vastgesteld waaraan het busvervoer in de regio Eindhoven moet voldoen vanaf december 2016. De provincie wil een vraaggericht aanbod, met extra bussen op lijnen en tijdstippen waar veel vraag is en minder bussen op ‘dunne lijnen’. Daarnaast eist de provincie van de vervoerders klantvriendelijke reizigersinformatie, serviceverlening, betrouwbare betaalsystemen en comfortabele bussen.

De basis van de concessie wordt het kernnet, dat in overleg met de gemeenten tot stand is gekomen. Voor dit busnet is ruim 21 miljoen euro per jaar beschikbaar. Bovenop het kernnet mogen vervoerders extra vervoer aanbieden. Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Bijvoorbeeld extra lijnen of hogere frequenties op lijnen van het kernnet, flexibel vervoer met kleinere busjes of innovatieve nieuwe oplossingen als deelauto’s.” Ook vraagt Brabant slimme oplossingen voor het totale pakket aan reisinformatie, tarieven, marketing en serviceverlening. Daarmee kunnen de vervoerders extra punten verdienen.

De provincie heeft de ambitie dat alle bussen in Zuidoost-Brabant in 2025 zonder schadelijke uitstoot rijden. De vervoerder moet aangeven hoe de transitie naar zero emissie gaat verlopen. Daarnaast wordt een aansprekend voertuig gevraagd voor de hov-lijnen in Eindhoven; het hoeft niet de Phileas te zijn.

Uit de inspraak zijn twee voorstellen gekomen die de vervoerder kan meenemen in zijn pluspakket: een nieuwe buslijn tussen ASML en de High Tech Campus, en vervoer op maat voor Eindhoven-Noordwest.

Geïnteresseerde vervoerders hebben tot 22 oktober om een offerte in te dienen. De gunning is waarschijnlijk eind dit jaar, waarna de winnaar op 11 december 2016 kan gaan rijden. De concessie loopt tot december 2026.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook