NS-kaartje Kids Vrij als proef geldig op bus

NS-kaartje Kids Vrij als proef geldig op bus

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor NS-kaartje Kids Vrij als proef geldig op bus

Vanaf aanstaande zondag mogen kinderen met een NS Kids Vrij-abonnement ook gratis mee in de bussen in West-Overijssel en Achterhoek Rivierenland. Het gaat om een proef die loopt tot december volgend jaar.

De overheden willen kijken of op die manier het ov aantrekkelijker kan worden gemaakt. Reizigers moeten wel goed opletten in in welke bus ze stappen, want er zijn uitzonderingen. Kids Vrij is geldig in alle buslijnen van Syntus Overijssel (West Overijssel), OV regio IJsselmond (Noordwest-Overijssel en Flevoland, uitgezonderd Almere en Lelystad) en Arriva Achterhoek Rivierenland, maar niet op de lijnen 27, 29, 42 en 85. Die laatste lijnen worden namelijk ook door Hermes gereden.

Het zijn de eerste regio’s in Nederland waar het gratis Kids Vrij treinabonnement niet alleen in de trein van alle vervoerders, maar ook in de bus kan worden gebruikt. Aangezien de apparatuur in de bussen van OV Regio IJsselmond het abonnement nog niet herkent, volstaat het laten zien van de OV-chipkaart aan de chauffeur.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook