Samenloopoverleg in impasse

Samenloopoverleg in impasse

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Samenloopoverleg in impasse

Het overleg tussen de provincie, NS en Syntus om tot een goede oplossing over de samenloop op het spoor tussen Wierden en Enschede te komen, heeft vooralsnog niets concreets opgeleverd. 

Het was het eerste overleg nadat naar buiten kwam dat NS bezwaar maakt tegen een intensievere samenloop op het hoofdrailnet. Volgens Emile Broersma van Syntus verliep het overleg in goede sfeer, ‘maar we kwamen alle drie tot de conclusie dat een uiteindelijke gezamenlijke oplossing gefrustreerd wordt door het bezwaar van NS’. Een woordvoerster van de provincie bevestigt die uitkomst: “Het bezwaar van NS moet van tafel voor we verder kunnen.”

Door het bezwaar van NS is het besluit van de gunning niet onherroepelijk en houden de partijen de kaarten tegen de borst. Daardoor is een inhoudelijk overleg over de samenloop zo goed als onmogelijk. “NS wil zekerheden over de samenloop die ze eigenlijk al hebben, want die garanties staan in de concessie hoofdrailnet”, aldus Broersma.

Over een maand staat er een nieuw overleg gepland.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook