EBS staakt de strijd om Haarlem-IJmond

EBS staakt de strijd om Haarlem-IJmond

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor EBS staakt de strijd om Haarlem-IJmond

EBS begint geen rechtzaak tegen de gunning van Haarlem-IJmond aan Connexxion. Het vervoerbedrijf verzette zich tegen de beoordeling van zijn offerte door de provincie Noord-Holland.

EBS maakte bezwaar tegen de toekenning van de punten in de tender. “In de motivatie stond dat we bepaalde dingen niet zouden aanbieden, terwijl we dat wel deden. Dan word je heel erg achterdochtig”, aldus EBS-directeur Wim Kurver.

Ook had EBS in haar bod veel buurtbussen opgenomen, maar kreeg vervolgens terug van de provincie: “Het personeel vindt dat niet leuk”. Kurver: “Dat mag je vinden, maar dat kan nooit een wegingscriterium zijn in je beoordeling. En als je dat vindt moet je in je bestek schrijven dat je eerst moet polsen wat het personeel ervan vindt.”

Een bezwaarcommissie bekeek de bezwaren van zowel Syntus als EBS, maar bleef bij de gunning aan Connexxion. “De provincie heeft inderdaad erkend dat haar motivatie hier en daar niet goed was”, aldus Kurver. Vervolgens gaf de provincie nieuwe argumenten waarom het bod toch werd afgewezen. In die argumenten kan EBS zich vinden, hoewel ‘het nog niet helemaal lekker voelt’. “Maar we gaan niet procederen om het procederen”, zegt Kurver, eraan toevoegend: “We vinden het jammer dat dat zo veel in de sector gebeurt.”

Syntus, die ook meedeed aan de tender, maar de gunning na een loting verloor, stelde eerder de integriteit van de provincie ter discussie. Het bedrijf laat desgevraagd weten nog niet te hebben besloten of het verder gaat procederen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Syntus heeft nog tot 25 november om beroep aan te tekenen.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook