Nieuwe OV-fiets opnieuw van Bikes2Go

Nieuwe OV-fiets opnieuw van Bikes2Go

door in rubriek fiets
Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe OV-fiets opnieuw van Bikes2Go

De nieuwe OV-fiets krijgt een koplamp die geïntegreerd is in het aluminium frame en een ruime bagagedrager. NS betrekt de komende drie jaar minstens duizend nieuwe OV-fietsen per jaar van Bikes2Go.

De eerste duizend exemplaren levert Bikes2Go komend voorjaar. Het assemblagebedrijf uit Beverwijk kwam na een aanbesteding als winnaar tevoorschijn. Sinds 2008 is het ook al de leverancier van de huidige OV-fiets.

nieuweov-fiets-3In juli liet NS zes verschillende modellen OV-fietsen testen door reizigers op een parcours dat was uitgezet op het Utrechtse Jaarbeursplein. De deelnemers vonden dat de OV-fiets van Bikes2Go stabiel is, lekker zit, fijn stuurt en makkelijk trapt. De meesten waren ook tevreden over het uiterlijk van de fiets. Verder scoorde Bikes2Go op kwaliteit van de fiets, gebruiksgemak, prijs, duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Roetz groene stickerHet gebruik van de OV-fiets is explosief gegroeid: van 600.000 OV-fietsritten in 2009 tot 1,5 miljoen in 2014. Voor de komende jaren verwacht NS een toename van 200.000 ritten per jaar. Naast de nieuwe fietsen die instromen, krijgen OV-fietsen van vier jaar oud een recyclebeurt, zo’n duizend stuks per jaar. Daarvoor heeft NS een contract afgesloten met Roetz-Bikes. De eerste fietsen, voorzien van een groene recycle-sticker, zijn vanaf deze maand te huur in de NS-fietsenstallingen.

Lees ook: OV-fietsen na revisie weer in nieuwstaat

De hype van de elektrische fiets lijkt aan NS voorbij te gaan. Sterker nog, NS dankte de elektrische OV-fiets en de OV-scooter eind vorig jaar in stilte af omdat er te weinig belangstelling voor was en de vervoermiddelen te duur waren in de exploitatie.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook