Almere krijgt kaartautomaten bij bushaltes

Almere krijgt kaartautomaten bij bushaltes

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Almere krijgt kaartautomaten bij bushaltes

Drie bushaltes in Almere krijgen eigen kaartautomaten. De gemeente en Connexxion willen zo de drukte bij de buschauffeur verminderen en beter inzicht krijgen in de reizigersstromen.

Het gaat volgens concessiemanager Rick de Vries van Connexxion om een onderdeel van een pilot. “We willen de drukte buiten de bus houden”, aldus De Vries. Reizigers kunnen het halfuurkaartje uit de kaartautomaat halen, maar ook hun OV-chipkaart opladen.

De halfuurkaartjes worden bovendien, vooruitlopend op de rest van de kaartjes, al voorzien van een ov-chip. De Vries: “De leverancier van de automaat kon dit al meeleveren, dus dat was mooi meegenomen.” Het betekent wel dat reizigers voortaan bij een overstap moeten uitchecken bij de ene bus en weer inchecken bij de andere bus. Volgens De Vries is het aantal overstappers beperkt. Van de 100.000 halfuurkaartjes die er jaarlijks verkocht worden, wordt 15 procent gebruikt om verder te reizen op een andere bus. Begin volgend jaar zullen ook alle andere kaartjes die bij de chauffeur verkocht worden voorzien zijn van een chip.

De kaartautomaten worden gesubsidieerd door de gemeente Almere en geplaatst door Connexxion. In ruil voor de subsidie maakt Connexxion een rapportage over het gebruik van de kaartjes en wanneer en op welke haltes de kaartjes populair zijn. “Is zo’n kaartje bijvoorbeeld populair in de ochtendspits of ook in de daluren”, legt De Vries uit.

Bushalte Passage is als eerste aan de beurt. Begin komende week zullen dezelfde automaten ook worden geplaatst op de haltes Stadhuisplein en Flevoziekenhuis. Afrekenen kan alleen met de pinpas.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook