Arnhem trots op supercompact station

Arnhem trots op supercompact station

door in rubriek stations
Reacties uitgeschakeld voor Arnhem trots op supercompact station

Na bijna twintig jaar bouwen heeft Arnhem een ultramodern station. Deels van scheepsstaal. De komende zeventig jaar kan het reizigersverkeer ongehinderd toenemen evenals de treinenloop. “Dit station is heel belangrijk als knooppunt voor de regio.”

Een bouwvakker legt op zijn knieën de laatste hand aan de vloer van Chinees graniet die grenst aan het overdekte busstation. Op schermen is te zien waar de verschillende bussen halteren, zodat reizigers in de transferruimte kunnen wachten. Boven het hoofd van de vloerenlegger wordt het enorme balkon afgewerkt. “Het is hectisch”, zegt de man vanachter het hek dat de werkzaamheden scheidt van passerende reizigers. “Op 19 november gaat de transferhal officieel open. Er moet nog veel gebeuren. Daarom ben ik deze week als zzp’er nog even ingevlogen.”

Bekijk ook de fotoreportage van Chris Pennarts.

Na bijna twintig jaar van slopen en bouwen heeft Arnhem een nieuw station. “We zijn heel trots en blij dat het zover is”, zegt verantwoordelijk SP-wethouder Gerrie Elfrink, “maar vooral opgelucht. De officiële opening betekent een verlossing. Arnhemmers hebben heel wat moeten verduren al die tijd. Een jarenlange bouwput op de belangrijkste plek in de stad. Gelukkig hebben mensen geen geheugen voor pijn. Nu zijn de reacties heel enthousiast.

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook