Handtekeningen gezet voor TLS-coöperatie

Handtekeningen gezet voor TLS-coöperatie

Translink heeft vanaf vanmiddag een hoop nieuwe eigenaars. Alle negen ov-bedrijven zetten in Den Haag hun handtekening voor het lidmaatschap van de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven waaronder Translink nu valt.

De ambitie van de coöperatie is diverse betaalmiddelen voor het openbaar vervoer mogelijk maken en de totale kosten voor betalen in het ov te verlagen. Daarvoor voeren de ov-bedrijven pilots met nieuwe betaaltechnieken uit.

Lees ook: ‘Onderhandelingen TLS waren net de EU’

Staatssecretaris Dijksma verwacht dat de vervoerders en Translink er alles aan doen om de betaalwijze in het openbaar vervoer makkelijker en transparanter te maken. “Ik zie de coöperatie als een dynamisch kunstwerk dat steeds aantrekkelijker wordt”, aldus Dijksma.

Een van de pilots waarmee de sector onlangs startte, is Smart-OV, waarbij de OV-chipkaart is geïntegreerd in de simkaart van een mobiele telefoon. Lees hier het eerste testverslag. Ook willen de vervoerders verder gaan experimenteren met reizen via de bankpas. Het is de bedoeling dat elke betaalmethode uiteindelijk in het hele ov wordt aangeboden, net zoals nu met de OV-chipkaart.

groepsportret_coöperatie000

Van links naar rechts: Pedro Peters (ceo RET), Jaap Bierman (ceo HTM), Wim Kurver (ceo EBS), Sharon Dijksma (staatssecretaris IenM), Cees Anker (ceo Syntus), Bas van Weele (directeur externe betrekkingen Arriva en secretaris van de coöperatie), Bart Schmeink (ceo Transdev en voorzitter van de coöperatie), Tom Middelkoop (cfo GVB en bestuurslid van de coöperatie), Alexandra van Huffelen (ceo GVB), Hans Peters (commercieel directeur NS en bestuurslid van de coöperatie), Arco Groothedde (ceo Translink).

Eén reactie

  1. Nieuwsbrief 24 - 17 december 2015 -
    17 december 2015 om 10:11

    […] in het ov te verlagen. Daarvoor voeren de OV-bedrijven pilots met nieuwe betaaltechnieken uit. OV magazine, 14 december […]

Lees ook