Reizigers kunnen Connexxion appen

Reizigers kunnen Connexxion appen

Connexxion start als eerste vervoerder in het ov met klantenservice per Whatsapp. Na een succesvolle proef bij dochter Breng, wordt de service nu langzaam uitgebreid. We namen alvast een voorschot en interviewden Connexxion via Whatsapp.

Connexxion is niet het eerste bedrijf dat Whatsapp inzet voor klantencommunincatie. Onder meer Transavia, 9292 en Schiphol gingen het bedrijf al voor. Breng startte onlangs een proef tijdens de Zevenheuvelenloop. Deelnemers konden  hun vragen over bussen richting start en finish appen aan de Connexxion-dochter. Vanaf 13 december kunnen ook andere reizigers gebruik van maken van de service via Whatsapp.

Whatsapp is de meest gebruikte app in Nederland. Connexxion denkt dat communicatie via de app laagdrempelig en vriendelijk is. Om dat te testen namen we de proef op de som.

connexxion-whatsapp-1

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Eén reactie

  1. Timmy Janse
    13 september 2016 om 23:29

    van wie is dat nummer eingenlijk ??

    Gr Tim

Lees ook