Hopperpoint, nieuwe zakelijke deelfiets

Hopperpoint, nieuwe zakelijke deelfiets

door in rubriek fiets
Reacties uitgeschakeld voor Hopperpoint, nieuwe zakelijke deelfiets

Met steun van de provincie Noord-Brabant heeft het Eindhovense bedrijf Hopperpoint.nl een volledig geautomatiseerd deelfietssysteem in Nederland gelanceerd, gericht op de zakelijke markt.

Na de registratie kan iedereen via de app van Hopperpoint een deelfiets ontgrendelen en betalen. De Hopper (deelfiets) kan worden opgehaald en teruggebracht bij een Hopperpoint naar keuze. Anders dan bij OV-fiets kost het niets extra’s om de fiets op een andere locatie af te leveren. Alle fietsen worden voorzien van gps-trackers, zodat duidelijk is waar ze zich bevinden.

Het eerste Hopperpoint is woensdagmiddag geopend bij hotel Van der Valk in Eindhoven. Later dit jaar volgen nog tien locaties in Tilburg en tien in Eindhoven. De Hopperpoints komen op bedrijventerreinen, bij hotels en op A-locaties in de stad. Als de proef succesvol is wordt het systeem mogelijk verder uitgebreid naar andere Nederlandse steden.

De provincie Noord-Brabant investeert eenmalig in het deelfietssysteem waarmee de fietsen en stallingen worden aangeschaft en de exploitatie kan starten. Hiermee wil de provincie een alternatief bieden voor de auto of het ov in de stad.

Een zakelijk abonnement voor een Hopperpoint kost 20 euro per maand. Incidentele gebruikers betalen 3 tot 10 euro per keer, met een maximum van 10 euro voor een hele dag.

Hopperpoint verwacht niet het succes van deelfietssystemen in Parijs of Barcelona te kunnen evenaren, zegt Coen Vermeulen, mede-eigenaar van Hopperpoint in het Brabants Dagblad. “Nederland is een heel ander fietsland.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook