Qbuzz maakt bezwaar in ZO-Friesland

Qbuzz maakt bezwaar in ZO-Friesland

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Qbuzz maakt bezwaar in ZO-Friesland

De huidige vervoerder Qbuzz maakt bezwaar tegen de gunning van de concessie Zuidoost-Friesland en de Waddeneilanden aan Arriva. De bezwaarprocedure liep gisteren af.

Arriva kreeg de concessie die komende december moet ingaan op 8 december gegund van de provincie Fryslân. Ook Connexxion en EBS schreven in. Zij maakten geen bezwaar.

Het bezwaar van Qbuzz is opmerkelijk, omdat er al de nodige commotie ontstond toen Qbuzz zich inschreef. Moederbedrijf NS mag geen onomkeerbare besluiten meer nemen op het gebied van regionale aanbestedingen, omdat het bedrijf sinds de fraude in Limburg bezig is met een strategische heroriëntatie.

Een woordvoerder van minister Dijsselbloem gaf destijds tegenover NRC aan dat de deelname aan het biedingsproces niet onder een onomkeerbaar besluit viel, omdat het een voortzetting van de huidige werkzaamheden betrof. Desgevraagd stelt zij nu dat met het bezwaar wat het ministerie betreft geen nieuwe situatie is ontstaan.

Waarom Qbuzz bezwaar heeft gemaakt, wil het bedrijf niet kwijt. Ook de provincie heeft nog geen motivatie ontvangen. Qbuzz heeft tot 16 februari om haar besluit te motiveren.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook