9292 neemt nu ook FlixBus mee

9292 neemt nu ook FlixBus mee

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor 9292 neemt nu ook FlixBus mee

De Duitse intercitybusaanbieder FlixBus is vanaf vandaag ook terug te vinden in de reisplanner van 9292. Ook tickets boeken is mogelijk vanuit de app. Vooralsnog worden alleen binnenlandse diensten in de resultaten meegenomen.

FlixBus rijdt sinds begin december op een aantal binnenlandse trajecten. Het gaat om een puur commerciële vorm van busvervoer, waarbij de OV-Chipkaart niet geldig is. Het bedrijf rijdt op verbindingen waar geen rechtstreekse intercityverbinding is, zoals Eindhoven–Enschede of Groningen–Apeldoorn. Vanuit de mobiele app is er de mogelijkheid om naar de website van FlixBus te gaan en een ticket te boeken; op de website is dat vooralsnog niet mogelijk.

Het betekent weer een nieuwe stap in het aanbod van 9292. Eerder liet het bedrijf al weten op sommige trajecten taxiresultaten mee te nemen. “Indien er in de toekomst meer innovatieve manieren van vervoer komen, dan staat 9292 open voor nieuwe vormen van samenwerking”, aldus 9292.

Het aanbod kampte nog wel met in ieder geval een kinderziekte: een ritje Nijmegen–Rotterdam stond in de planner voor 10 minuten te boek (oftewel een gemiddelde snelheid van 660 kilometer per uur). Volgens 9292 is die fout inmiddels hersteld.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook