‘Gewone IC komt mogelijk bovenop ICE’

‘Gewone IC komt mogelijk bovenop ICE’

Een eventuele klassieke trein naar Keulen komt bovenop het nu reeds bestaande ICE-aanbod naar Frankfurt, zegt NS. Van een afschaffing van de ICE zal geen sprake zijn.

Dat zegt NS-woordvoerder Ton Boon in reactie op het idee dat Marjon Kaper (verantwoordelijk voor internationale verbindingen en klanten bij NS) onthulde tijdens het congres Toekomstbeelden van Railforum. Volgens Boon is van afschaffing van de ICE voor 2026 hoogstwaarschijnlijk geen sprake. “We zijn aan het studeren wat we kunnen bieden bovenop de ICE”, aldus Boon.

De contracten tussen NS en DB kunnen in 2020 worden verlengd tot 2026. Boon bevestigt dat dit zeer waarschijnlijk ook zal gebeuren. Dan zou in ieder geval de ICE-verbinding tot 2026 gehandhaafd blijven. Wat er boven op dat aanbod komt, is onderdeel van de Intraplan-studie die duidelijk moet maken waar reizigers de komende tien jaar gaan reizen.

Een uitbreiding van het aanbod lijkt logisch, aangezien het aantal reizigers op de verbinding met Duitsland flink groeit. Het aantal grensoverschrijdende passagiers op de Intercity naar Berlijn en de ICE naar Frankfurt steeg in 2015 met 7 procent naar 2,3 miljoen reizigers. Ook tussen Duitsland en België en Duitsland en Frankrijk nam het grensoverschrijdend verkeer toe, ondanks de aanslagen in Parijs en de Belgische spoorwegstakingen.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Eén reactie

  1. Marc
    18 februari 2016 om 22:20

    En die dan via Eindhoven! 😉

Lees ook