Schiphol gaat toeristenkaartjes verkopen

Schiphol gaat toeristenkaartjes verkopen

door in rubriek tarieven
1 reactie

Op Schiphol Plaza staan vanaf 3 mei pop-up-balies voor de verkoop van ov-kaartjes aan toeristen. In augustus komen er ook verkoopautomaten. En de landelijke OV-toeristenkaart zit eraan te komen.

De balies maken deel uit van een grotere campagne om toeristen op Schiphol over het ov te informeren. Het is een samenwerking tussen Amsterdam Marketing, Schiphol, NS, Connexxion, GVB en Stadsregio Amsterdam. Zo komt er informatie in lichtbakken bij de pieren en op de schermen in de bagageafhandeling en in de ruimte bij de douane. De pop-up balies staan vanaf 3 mei tot begin oktober langs de looproutes op Schiphol Plaza.

publictransportIn augustus worden ook zes automaten geplaatst met speciale toeristenkaartjes, zoals het Amsterdam Travel Ticket (trein en bus naar Amsterdam en het Amsterdamse stadsvervoer, in 1-, 2-, en 3-daagse varianten), het Amsterdam & Region Travel Ticket (24 uur vervoer met GVB, EBS en Connexxion in stad en regio), een enkele reis Schiphol–Amsterdam per trein en een kaartje Amsterdam Airport Express (bus 197).

Bijzonder is dat er ook verkoopautomaten komen in de douaneruimte, vertelt Pim Kuipers die namens Stadsregio Amsterdam bij dit project is betrokken. “In het domein van de douane iets neerzetten, is heel ingewikkeld. Daar mag niet alles, maar

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook