Abellio wint Stuttgart nu definitief

Abellio wint Stuttgart nu definitief

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Abellio wint Stuttgart nu definitief

NS-dochter Abellio heeft definitief een deel van het Stuttgarter Netz gegund gekregen. De deelstaat Baden-Württemberg had die beslissing in november al genomen, maar DB ging in beroep. Het hof heeft de bezwaren van tafel geveegd.

Het Stuttgarter Netz (.pdf) is het netwerk van regionale spoorverbindingen dat zich vanuit Stuttgart uitstrekt over het noorden en oosten van Baden-Württemberg. De aanbesteding is opgeknipt in drie percelen: Abellio won het grootste perceel, goed voor 6,8 miljoen treinkilometers per jaar. Het Britse Go-Ahead wist de andere twee percelen – respectievelijk 3,7 en 4,4 miljoen treinkilometers per jaar – in de wacht te slepen. De drie percelen bij elkaar kennen een looptijd van dertien jaar en een totale waarde van 2,7 miljard euro.

Deutsche Bahn maakte bezwaar tegen de gunning en stelde dat zij de laagste prijs hadden geboden. Het hof oordeelde, in lijn met de deelstaatregering, dat dat weliswaar het geval was, maar dat de vervoerder niet voldeed aan de eisen. Daarmee is de gunning nu onherroepelijk. Abellio en Go-Ahead zullen vanaf 2019 met 43 nieuwe treinen de diensten gaan verzorgen.

 

abellio_deutschlandkarten_stuttgart000

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook