Hyperloop-bedrijf levert techniek aan DB
dossier Innovatie

Hyperloop-bedrijf levert techniek aan DB

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Hyperloop-bedrijf levert techniek aan DB

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) gaat in zee met Deutsche Bahn. Het bedrijf, vooral bekend van de ontwikkeling van een supersnelle vacuümtrein, gaat technologie leveren aan de Südostbayernbahn.

In de loop van dit jaar ontwikkelt HTT een reeks aan toepassingen die vanaf begin 2017 in de praktijk getest zullen worden in een proeftrein die gaat rijden rond Mühldorf am Inn, niet ver van de grens met Oostenrijk.

Een van de meest in het oog springende technieken is een raam met augmented reality, dat het bedrijf ontwikkelt met het in München gevestigde Re’flekt. Reizigers kunnen via het raam extra informatie krijgen, die ze met handgebaren kunnen oproepen. Dezelfde toepassing moet uiteindelijk ook in een Hyperloop-trein komen.

Ook willen HTT en DB experimenteren met andere manieren van reisinformatie, ticketing en het verbeteren van zit- en staplaatsen en catering. Door middel van klantenbeoordelingen willen de bedrijven erachter komen wat wel en niet aanslaat.

Omdat de Hyperloop nog altijd in de kinderschoenen staat, wordt er op dit moment nog geen geld verdiend met de ontwikkeling ervan, terwijl de investeringen fors zijn. HTT hoopt op deze manier deeltechnologieën alvast te vermarkten en zo bestaande ov-systemen aantrekkelijker te maken. Een ander voordeel is dat technologieën voor de Hyperloop straks al in de praktijk getest zullen zijn.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook