Eurostar: ‘Halte Antwerpen aantrekkelijk’

Eurostar: ‘Halte Antwerpen aantrekkelijk’

Eurostar zou van plan zijn om Antwerpen over te slaan, omdat de beveiliging van de perrons te veel zou kosten. Dat nieuws uit de Vlaamse media ontkent Eurostar. “Antwerpen blijft een aantrekkelijke stop voor ons.”

Verschillende Vlaamse media melden vandaag dat Antwerpen als halte geschrapt wordt. De stop zou te duur en te onrendabel zijn, vanwege de ligging dichtbij Brussel. De beveiligingsfaciliteiten die Groot-Brittannië als niet-Schengenland eist voor mensen die het land in reizen, zijn dermate fors dat het niet lonend zou zijn om die investering te doen.

Maar Eurostar zegt in het duister te tasten waar die beslissing vandaan komt. “Niet bij ons, in ieder geval”, zegt een woordvoerder. “Antwerpen is een aantrekkelijke stop in ons netwerk. Die nemen we graag op.”

Tot nu toe hult het bedrijf zich nog in stilzwijgen over hoe het de beveiliging wil gaan vormgeven en wat voor invloed dat heeft op de haltes of een overstap. Eurostar-CEO Nicolas Petrovich zei eerder al dat een overstap in Lille in ieder geval niet zou hoeven.

Eén reactie

  1. Paul van der Veen
    19 december 2016 om 12:23

    Alle controles in Lille is natuurlijk het simpelste; groot geautomatiseerd en stop in Antwerpen

Lees ook