Zeeland test bankpas op zomerbus

Zeeland test bankpas op zomerbus

door in rubriek anders betalen, binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Zeeland test bankpas op zomerbus

De provincie Zeeland en Connexxion testen tot en met september op vier zomerbussen een kassasysteem dat pinpas en creditcard accepteert. Later wordt de Ticketbox ook geschikt voor barcodes.

Het systeem is inmiddels al in gebruik en volgens Connexxion zijn de reacties van de chauffeurs positief. De Ticketbox wordt getest op vier zomerbussen die vooral bij toeristen populair zijn. De proef duurt tot september. Daarna volgt de evaluatie en worden eventuele kinderziektes verholpen. “Wanneer de proef een succes is, overwegen we om deze manier van betalen verder uit te rollen in Connexxion-bussen, naast de vertrouwde OV-chipkaart”, aldus de vervoerder.

De proef met het nieuwe kassasysteem is onderdeel van het uitbannen per 2018 van contant geld in de bus, dat vanwege alle overvallen als een te groot risico wordt beschouwd. Het bestaat uit een aantal verschillende componenten: een onboard ticketmachine genaamd IVU.ticketbox, een PINbetaalautomaat van CCV en een achtergrondsysteem genaamd IVU.fare. Met dat laatste systeem komt alleen Transdev-personeel in aanraking en dient voor de financiële controle en boekhoudkundig correcte vastlegging van alle kaartverkopen.

De Ticketbox is een systeem dat in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk bij honderden ov-bedrijven al meer dan 30 jaar in bedrijf en een de facto standaard is, aldus de leveranciers. In Nederland is het de eerste keer dat het systeem van IVU wordt toegepast. CCV zorgt voor de koppeling met de pinautomaat via mobiel internet.

Ticketbox-zeeland-connexxion2

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook