National Express trekt winnend bod in

National Express trekt winnend bod in

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor National Express trekt winnend bod in

National Express is niet langer voornemens om vanaf december 2018 de S-bahn van Neurenberg te exploiteren. Door alle bezwaren tegen de gunning duurt het te lang om nieuwe treinen te bestellen.

Opdrachtgever Bayerischen Eisenbahngesellschaft (BEG) gunde in februari 2015 de concessie van de S-bahn in Neurenberg aan National Express. Het was de eerste keer dat een private operator een groot S-bahncontract in de wacht wist te slepen. Tot die tijd was het nog altijd DB die reed of won.

De gunning was de start voor een serie bezwaarschriften van DB Regio, waardoor BEG door de rechter werd gedwongen haar beslissing te herevalueren. In juli was die afgerond. BEG bleef bij de gunning. Voor National Express was dat te laat. Volgens de vervoerder was de invoering van nieuw materieel een van de centrale thema’s in de concessie. Een te late levering van het materieel zou een te groot risico betekenen voor de onderneming, laat National Express in een verklaring weten.

National Express zegt dat BEG de beslissing respecteert en voegt eraan toe nog altijd voor de Duitse spoormarkt te willen gaan. Ook hoopt de vervoerder in de toekomst met BEG samen te werken.

BEG is voornemens om voor het einde van het jaar een nieuwe aanbesteding uit te schrijven. Reizigersvereniging Pro Bahn spreekt van een ‘pijnlijke blamage’.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook