Leeuwarden krijgt extra trein naar Meppel

Leeuwarden krijgt extra trein naar Meppel

door in rubriek hoofdrailnet
Reacties uitgeschakeld voor Leeuwarden krijgt extra trein naar Meppel

Een jaar later dan gepland krijgt Leeuwarden toch de extra trein naar Meppel. Vanaf december 2017 moet de al eerder toegezegde trein gaan rijden.

In 2012 sprak NS met de provincie Friesland af dat er vanaf 2017 een extra trein zou gaan rijden. NS kon die toezegging echter niet waarmaken, omdat de stroomvoorziening op het traject niet op orde zou zijn. Commissaris van de Koning John Jorritsma noemde het uitstel aanvankelijk onacceptabel, maar de provincie gaat nu toch akkoord.

ProRail past de onderstations aan, een proces dat normaal gesproken twee jaar kost. Vanaf december 2017 moeten er twee Intercity’s rijden tussen Leeuwarden en Zwolle en twee stoptreinen tussen Leeuwarden en Meppel. Vanaf 2021, wanneer het spoor bij Zwolle verdubbeld is, moeten ook de stoptreinen doorrijden naar Zwolle.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook