‘Een keer inchecken op Overijssels spoor’

‘Een keer inchecken op Overijssels spoor’

Arriva en Syntus willen het één keer in- en uit te checken bij een reis met verschillende vervoerders binnen een jaar invoeren.

Dat zei adjunct-directeur Emile Broersma vanmiddag op het OV-Congres voor Noordoost-Nederland in Zwolle. Hij regaeerde op een vraag uit de zaal van een reiziger die zich ergerde aan het ontbreken van single check-in/check-out. “Dat moet binnen een jaar worden opgelost”, aldus de spreker.

Broersma reageerde dat Syntus en Arriva in samenwerking met de provincie hun best doen om dat daadwerkelijk binnen een jaar voor elkaar te krijgen. Met de ingang van de nieuwe concessie van Syntus op de Overijsselse spoorlijnen zouden drie verschillende poortjes op de stations van Zwolle en Almelo dus worden voorkomen. Die zijn er nu wel op station Zutphen. En dat leidt tot veel klachten, zo erkende Broersma.

Gedeputeerde Bieze van de provincie Gelderland voegde eraan toe dat de proef met single check-in/check-out op de Valleilijn ook doorgaat. “Het is de vraag welk initiatief het eerst begint.”

Hermes-directeur Juul van Hout kondigde aan dat Breng flex, het deeltaxisysteem dat sinds december proefdraait in delen van Arnhem en Nijmegen wordt uitgerold naar de hele Breng-concessie.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

2 reacties

  1. Jacques2612
    14 januari 2017 om 11:48

    Dat eenmaal in- en uitchecken zou ook al een keer zijn geprobeerd tussen Connexxion (Valleilijn) en NS in Amersfoort. Dat heeft volgens mij geen vervolg gekregen. Ik ben benieuwd waarom niet.

  2. Steen
    16 januari 2017 om 16:42

    Omdat de ACM hier moeilijk over deed en de concurrentie tussen bedrijven belangrijker vond dan het gemak voor passagiers.

Lees ook