‘Vanaf april mobiel in- en uitchecken’
dossier Innovatie

‘Vanaf april mobiel in- en uitchecken’

door in rubriek anders betalen
Reacties uitgeschakeld voor ‘Vanaf april mobiel in- en uitchecken’

Vanaf komende maand moet het mogelijk zijn om in- en uit te checken met je mobiel. Volgens Treinreiziger.nl is dat in eerste instantie gratis, maar op langere termijn denkt TLS na over de exacte prijsstelling.

Secretaris Bas van Weele van TLS-coöperatie laat tegenover Treinreiziger.nl weten dat in- en uitchecken per mobiel, dat simpelweg OV-chip Mobiel gaat heten, eerst gratis zal zijn, ‘omdat het nog in ontwikkeling is en het product niet af is’. Zo kunnen, net als in de proef in 2015, alleen klanten van KPN en Vodafone/Ziggo gebruik maken van de dienst en is OV-chip Mobiel alleen geschikt voor vol tarief. Later moeten ook abonnementen kortingsproducten mogelijk zijn.

Lees ook: De eerste ervaringen met mobiel in- en uitchecken

De gezamenlijke vervoerders laten weten dat april de ambitie is, maar dat die datum niet in beton gegoten is. De meeste techniek werkt nu, maar nog niet alles, aldus de vervoerders. Pas als alle techniek werkt, willen de vervoerders voorzichtig beginnen met uitrollen – al kan dat betekenen dat de datum dan naar achteren geschoven wordt.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook