RegioJet begint tussen Wenen en Praag

RegioJet begint tussen Wenen en Praag

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor RegioJet begint tussen Wenen en Praag

De commerciële Tsjechische vervoerder RegioJet gaat eind dit jaar vier keer per dag rijden tussen de Tsjechische hoofdstad Praag en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

RegioJet rijdt op dit moment al een reeks van Intercity- en regionale diensten in Tsjechië en Slowakijke en verschillende langeafstandsbussen door Europa, waaronder ook Nederland. Voor eerdere treindiensten zocht het bedrijf al de samenwerking met Keolis. Voor de ruim 300 kilometer lange dienst tussen Praag en Wenen werkt RegioJet samen met de regionale vervoerder Graz-Köflacher Bahn und Busbetrieb, gevestigd in Graz.

Graz doet RegioJet overigens niet aan. Wel zal de trein stoppen in Brno en Břeclav in Tsjechië. RegioJet zegt in de toekomst verder in Oostenrijk te willen uitbreiden. Op dit moment vervoert de maatschappij 8 miljoen reizigers per jaar over het spoor; nog eens 8 miljoen reist met de bussen van RegioJet. In Oostenrijk heeft de vervoerder al busverbindingen vanaf het vliegveld in Wenen naar Bratislava.

RegioJet adverteert met een all-inclusiveformule met onder meer gratis warme dranken, internet, kranten en tijdschriften aan boord. In Tsjechië rijdt RegioJet onder het open-accessregime. In Slowakije neemt de vervoerder ook deel aan aanbestedingen.
 

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook