Syntus zet vol in op 15-meter in Almere

Syntus zet vol in op 15-meter in Almere

Syntus gaat met negentig 15-meterbussen het grootste deel van de dienst in Almere uitvoeren. Daarnaast wordt de vloot aangevuld met zeventien 12-meterbussen, waarvan zeven elektrisch.

Het grote aantal 15-meterbussen, volgens Syntus de grootste vloot van Nederland, is nodig om de aangeboden frequentie in de stad te halen. Op dit moment rijdt de zittende vervoerder Connexxion met een combinatie van vooral 12-meter en gelede bussen. Voor de nieuwe concessie die op 10 december ingaat bestelt Syntus 90 MAN Lion’s City’s van 15 meter. Eerder werd al bekend dat de vervoerder zeven elektrische bussen van BYD inzet. De 10 overige 12-meterbussen zullen ook MAN Lion’s City’s zijn.

De bussen krijgen een eigen uitstraling met de merknaam AllGo en worden uitgerust met een veiligheidsruit voor de chauffeur. Contant geld is vanaf december taboe. Het personeel krijgt extra training om op de bussen te rijden. De streeklijnen vallen straks onder de R-net-formule.

3 reacties

 1. Harry Wind
  1 mei 2017 om 16:57

  Welk dom figuur heeft nu weer de naam “AllGo” verzonnen? Hebben we na “Breng/Bravo/DoorZeeland” al niet genoeg waardeloze fantasienamen in het openbaar vervoer? Laat het bedrijf gewoon de naam Synthus voeren, die al jaren in Nederland is ingeburgerd.

 2. Gait Almere
  4 mei 2017 om 13:20

  De bussen krijgen dus een veiligheidsruit en er is ook geen contant geld meer ‘aan boord’. Daarmee los je het ongebreidelde zwartrijden toch echt niet op ‘jongens’! Of gaan we weer verplicht gewoon door één ingang(langs chauffeur) naar binnen? Of………..gaan we nu legaal allen gratis met de bus!

 3. Unweit
  12 mei 2017 om 18:42

  Ook ik zie de meerwaarde niet van alweer een andere (lokale) naam op de bussen.
  Op deze manier wordt alleen maar de vervreemding van passagiers van vervoeraanbidders sterk vergroot hetgeen zich weer vertaalt in minder betrokkenheid en minder snel reageren bij of over misstanden.

Lees ook