TGV wordt omgedoopt tot inOui

TGV wordt omgedoopt tot inOui

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor TGV wordt omgedoopt tot inOui

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF introduceert een nieuwe merknaam voor de TGV-treinen: inOui. Volgens Le Parisien zullen de eerste treinen onder de nieuwe naam vanaf 2 juli rijden tussen Parijs en Bordeaux.

De merknaam sluit aan bij de andere merknamen die SNCF voert, zoals Ouigo (lowcost TGV, foto), Ouibus (intercitybussen) en Ouicar (deelauto’s). De afgelopen veertig jaar stond TGV synoniem voor de Franse hogesnelheidstrein, maar SNCF wil met de naderende concurrentie op het hsl-net een herkenbare formule voeren. Om diezelfde reden kondigde het bedrijf in maart al aan afscheid te nemen van de online formule iDTGV.

Vanaf 2 juli rijden de eerste 16 treinstellen in inOui-huisstijl op het traject Parijs–Bordeaux. Tegen eind van het jaar moeten de stellen ook op Parijs–Lyon en Parijs–Straatsburg te zien zijn. Eind 2017 moet 30 procent van de treinstellen als inOui-trein rijden. De rest volgt volgend jaar. Deze herfst wordt de boekingssite voyages-sncf.com vervangen door oui.sncf.

Met de nieuwe formule is volgens Le Parisien een investering van 1,5 miljard euro aan nieuw materieel gemoeid. Ook wordt er nog eens 300 miljoen gestoken in wifi aan boord van de inOui-treinen. De nieuwe treinen zouden 15 miljoen extra reizigers moeten trekken. Voor Ouigo mikt SNCF aan een vervijfvoudiging van het aantal passagiers in 2020. Dat zou neerkomen op 25 miljoen passagiers; een kwart van het aantal TGV-passagiers.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook