Ombouw Hoekse Lijn duurt tien maanden

Ombouw Hoekse Lijn duurt tien maanden

door in rubriek Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor Ombouw Hoekse Lijn duurt tien maanden

De ombouw van de Hoekse Lijn duurt niet vijf, maar tenminste tien maanden. De ambitieuze planning van het complexe project loopt in de soep door verschillende tegenvallers.

Volgens het projectbureau Hoekse Lijn van de gemeente Rotterdam hebben de tegenvallers te maken met de ondergrond en het spoorbeveiligingssysteem. In de grond werd meer bodemvervuiling en asbest dan verwacht aangetroffen en werden er, ondanks onderzoek vooraf, oude en deels in gebruik zijnde kabels en leidingen van andere partijen aangetroffen. Daarnaast is er een vertraging in de ontwikkeling van de spoorbeveiligingssoftware en vielen de eerste softwaretesten tegen.

Als gevolg van de vertraagde oplevering van de beveiligingssoftware is ook de benodigde documentatie hiervan, nodig voor de indienststellingsvergunning van de 23 kilometer lange lijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland, vertraagd. Reizigers zijn daarom tot in februari 2018 zijn aangewezen op het vervangend busvervoer.

De bestuurscommissie van de MRDH heeft de nieuwe planning goedgekeurd. Op basis van een second opinion zal er in het najaar een meer exacte datum in februari 2018 bekend worden.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook