Kusttram haalt recordmaand juli niet in

Kusttram haalt recordmaand juli niet in

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Kusttram haalt recordmaand juli niet in

De Kusttram vervoerde in topmaand juli bijna 2 miljoen reizigers. Dat zijn minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. De Lijn zelf spreekt van een verwaarloosbaar verschil en van een evenaring van juli 2016.

Juli 2016 was nog een recordmaand met 2.024.560 reizigers. Dat aantal komt nu iets onder de 2 miljoen uit, al wil De Lijn nu geen exact aantal geven. Volgens De Lijn reisden in juli dagelijks zo’n 62.000 reizigers met de Kusttram, wat neer zou komen 1.922.000 reizigers (een slordige 100.000 reizigers minder). Topdag was zaterdag 22 juli met meer dan 79.000 reizigers op de teller.  Vooral vanaf vrijdag 21 juli, een nationale feestdag in België, steeg het aantal reizigers sterk. Het verlengd weekend van 21, 22 en 23 juli was een topweekend met ruim 220.000 Kusttramreizigers.

De Lijn zag de verkoop van het aantal combitickets (een kaartje voor de tram en een attractie aan de kust) met 6 procent stijgen ten opzichte van juli 2016. Dagpassen werden het meest verkocht. In de zomer rijdt de Kusttram elke 10 minuten. Tussen Oostende en Westende rijdt De Lijn bovendien een aantal versterkingsritten, waardoor de frequentie naar eens in de 5 minuten kan stijgen. Voor die extra ritten worden trams uit Gent en Antwerpen overgebracht.

In de komende editie van OV-Magazine staat een uitgebreide reportage over de Kusttram.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook