Rover verbaasd over advies pinverhoging

Rover verbaasd over advies pinverhoging

Reizigersvereniging Rover fronst de wenkbrauwen bij het positief advies dat het Reizigersoverleg Brabant (ROB) gaf bij het voornemen van Arriva en Connexxion om de prijzen te verhogen. Opvallend: ook de regionale Rover-afdeling is lid van het ROB.

Vorige maand werd duidelijk dat het ROB een positief advies gaf op de vraag van Arriva en Connexxion om de prijzen licht te verhogen om zo de kosten van het installeren van pin-apparatuur te bekostigen. “Daar waren wij ook wel verbaasd over”, reageert landelijk Rover-voorzitter Arriën Kruyt.

Extra investeringen
Vanaf 1 december is het niet meer mogelijk om contant te betalen in de bussen in Brabant. Daarom rusten Connexxion en Arriva alle bussen uit met pin-apparatuur en investeren ze extra in voorverkooppunten. De kosten komen voor rekening van de provincie, de vervoerders en de reiziger in de vorm van een tariefsverhoging. In 2018 gaat het kilometertarief omhoog met 0,0023 euro. Een enkeltje wordt 15 cent duurder; een dagkaart voor de daluren 20 cent.

Het ROB gaf een positief advies op de adviesaanvraag die Arriva deed voor de tariefsverhoging. “Veiligheid gaat voor alles”, liet woordvoerster Nienke Schuurmans vorige maand weten. “We vinden dat ook de reiziger daar aan mag bijdragen.”

Gesprek met Brabant

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook