NS sluit poortjes op laatste grote stations

NS sluit poortjes op laatste grote stations

door in rubriek OV-chipkaart
Reacties uitgeschakeld voor NS sluit poortjes op laatste grote stations

Ook de poortjes op Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal gaan nu dicht. Als de sluitingen aan het eind van het jaar een feit zijn, passeert meer dan 90 procent van de reizigers een gesloten poortje.

De stations in deze laatste fase behoren volgens NS tot de belangrijkste en meest complexe om de poortjes te sluiten. NS start eerst met proeven; als deze goed verlopen, sluiten de poortjes in de maanden erna defintief.

In Amsterdam zijn de poortjes het afgelopen jaar in de avonduren al gesloten. Van 21 tot en met 23 september start de eerste proef met een volledige dag gesloten poortjes.

Mensen die alleen een winkel willen bezoeken of iemand uitzwaaien, kunnen straks alleen nog de stations in met een OV-chipkaart met 20 euro saldo erop.

Rover ziet voordelen in het sluiten met de poortjes. De reiziger heeft straks minder twijfel of er wel ingecheckt is, aldus de reizigersvereniging. “Wel blijven de poortjes soms letterlijk een barrière, waarbij de oorzaak niet altijd bij de reiziger ligt”, aldus een woordvoerder. Rover stelt dat er daarom altijd personeel bij de poortjes aanwezig moet zijn om de reiziger gastvrij en proactief te ondersteunen: “In Amsterdam moeten toeristen het Nederlandse systeem intuïtief begrijpen.”

Lees ook: ‘Verplaats je in de toerist op Schiphol’

Bovendien wijst Rover erop dat de eerder door NS noodzakelijk geacht zijnde verbouwing van Den Haag Centraal nog altijd niet heeft plaatsgevonden. en dat station Utrecht vanwege de verbouwing extra aandacht vraagt.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook