• Deelfiets als aanvulling op ov in Dordrecht

Deelfiets als aanvulling op ov in Dordrecht

door in rubriek fiets
Reacties uitgeschakeld voor Deelfiets als aanvulling op ov in Dordrecht

Arriva en Waterbus starten een proef met deelfietssysteem Nextbike in Dordrecht, als aanvulling op het ov in Zuid-Holland. Op acht verschillende locaties in Dordrecht zijn in totaal 75 deelfietsen te huur. De proef is al gestart en loopt tot december 2018.

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Dordrecht betalen het merendeel van de kosten voor de proef. Naast de acht uitgiftepunten van de Nextbike in Dordrecht, komen  er ook virtuele fietsdeelpunten verspreid door de stad.

Werkwijze
Fietsen huren kan onder andere via een gratis mobiele applicatie. Ook is het mogelijk een abonnement te nemen op de deelfiets, waarbij de gebruiker een vast bedrag per jaar betaalt en ritjes tot dertig minuten gratis kan fietsen. Om reizigers kennis te laten maken met de deelfiets, is bij registratie van de Nextbike-app het eerste ritje tot 10 januari 2018 gratis, ongeacht de duur ervan. 

Locatie
De huurder kan de deelfiets afleveren op elk Arriva-uitgiftepunt. Hiermee verschilt dit deelfietssysteem van OV-fiets, die altijd terug moet naar de locatie waar de gebruiker de fiets heeft meegenomen. Anders staan daar extra kosten tegenover.

In het voorjaar startte Arriva met de verhuur van Nextbike-deelfietsen in Maastricht. Binnen twee jaar moeten daar 250 deelfietsen op 25 locaties staan.

Lees ook: Maastricht in 2 jaar naar 250 deelfietsen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook