‘OV over water is mijn leven’

‘OV over water is mijn leven’

door in rubriek ov over water
Reacties uitgeschakeld voor ‘OV over water is mijn leven’

Afgelopen zomer stapte toenmalig directeur Gerbrand Schutten uit Waterbus Nederland om zich volledig op de Belgische markt te richtenInmiddels zijn er twee fast-ferrylijnen ten zuiden van Antwerpen naar het centrum. In het voorjaar komt er een verbinding met de Antwerpse haven bij. 

De twee zuidelijke lijnen zijn nu operationeel, de Havenlijnvolgt in het voorjaar van 2018.

Hij wist dat hij een risico nam toen hij in Vlaanderen begon. Maar het pakte goed uit. DeWaterbus, zoals de Belgische ov-lijn heet, vaart met een fast ferry van het type Damen Waterbus 2407 op de Schelde. In de eerste maanden vervoerde DeWaterbus zo’n 100.000 passagiers. 

Begin november verdubbelde de rederij de frequentie, van één naar twee afvaarten per uur met een extra schip en vanaf het voorjaar vaart DeWaterbus ook naar het Havengebied. Daarvoor ondertekende Schutten in november een overeenkomst met Damen Shipyards om de vloot op te schroeven naar vier schepen. “Uiterlijk 1 september 2018 is de vloot, die in het Turkse Antalya wordt gebouwd, op volle sterkte: drie reguliere boten en één reserve”, vertelt Schutten.

Pilot
In het voorjaar van 2016 zocht de gemeente Antwerpen mogelijkheden voor alternatief vervoer in verband

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook